More Website Templates @ TemplateMonster.com. July 23, 2012!

Istorijat

Kinologija Vojvodine izmeĐu dva rata

Prvi počeci lovne kinologije u Vojvodini tesno su vezani za razvoj i rad "Saveza lovačkih društava Vojvodine"...

Delatnost

Osnovne delatnosti su

izdavanje rodovnika (pedigrea) za štence i organizacije izložbi pasa

Pitanja

NAČEŠĆE POSTAVLJANA PITANJA (FAQ)

Kako se prijavljuje leglo? Kako...?

Članovi

KinoloŠka druŠtva - Članovi KSV-a

Spisak KD-a i kontakti

organizacija i rad kinoloŠkog saveza vojvodine

Kinološki savez Vojvodine radi samostalno od 1954. godine. Radom Kinološkog saveza Vojvodine rukovodi predsedništvo od 15 članova. Stručni savet je organ predsedtništva, koji razmatra pitanja stručnog karaktera i priprema podloge za koje konačnu odluku donosi predsedništvo. Prema potrebi obrazuju se stalne i privremene komisije.

Kinološki savez Vojvodine je organizaciono i stručno u Jugoslovenskom kinološkom savezu - JKS. Svoja prava na međunarosnom planu , JKS i njegove članice ostvaruju preko Međunarodne kinološke organizacije (FCI), osnovane 1911. godine u Parizu. Sve međunarodne primedbe - izložbe i utakmice pasa - na kojima se stiču kandidature: kandidat za međunarodnog šampiona u lepoti (CACIB), odnosno kandidat za međunarodnog šampiona u radu (CACIT), pod zaštitom su FCI-a.

Rukovođenje stručnim i administrativnim radom u Kinološkom savezu Vojvodine od 1970 - 2006. godine obavljao je Vladimir Turšić, dip. inž. Sada rukovođenjem stručnim i administrativnim radom obavlja Sančanin Siniša.

Prve kinološke sudije u Vojvodini bili su lovci: Ozren Radošević, Aleksandar Teofanović, dr Stojan Letić, Stevan Mrnuštik i Miloš Mihajlov.